Nordvestnyt sommeren 2013

Ekstra Bladet

GRATIS TEATERFEST FOR BØRN -Lars Udengaard spiller tryllekunstnerens som forgæves forsøger at holde fri fra arbejdet. Årets store børneteaterfestival er et internationalt tilløbsstykke ........     Ren magi En oplevelse værd at gå efter er Teater Abrakadabra, som netop har haft premiere på turneforestillingen "Tryllekunstnerens fridag". Det er en både humoristisk og magisk forestilling hvor skuespillerene Lars Udengaard spiller tryllekunstneren som en morgen vågner i sin svævende seng og står op til en ganske særlig dag. For første gang i sit liv vil han nemlig holde fridag. Men i sit forsøg på at opføre sig som almindelige mennesker, kommer han ud i en række stærkt pinlige situationer. Det er nemlig ikke nemt at holde fri fra trylleri. Forestillingen henvender sig til børn fra 4-12 år, men voksne morer sig også skulle vi hilse og sige. AF GABY JEPPESEN

Workshop og show

Tryl selv på Holbæk Bibliotek

Holbæk - 17. oktober 2017 kl. 10:07
Af Palle Mogensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
 
Hvordan tryller man to sorte og et rødt kort om til tre sorte? Hvordan trækker man en ring af en snor uden at slippe begge ender på snoren? Og hvordan tryller man egentlig to korte stykker reb, der er bundet sammen, om til ét langt.
Det kan man passende spørge de cirka 20 børn, som mandag eftermiddag deltog i en lille trylleskole på Holbæk Bibliotek i forbindelse med skolernes efterårsferie.
Men det er ikke sikkert, at de vil fortælle det. For en tryllekunstner røber aldrig sine tricks, undtagen når han lærer dem til nye håbefulde tryllekunstner-aspiranter.
Det var den professionelle tryllekunstner Lars Udengaard, Tuse, med kunstnernavnet Lars U, som havde lagt vejen forbi for at lære børnene at trylle.
- Jeg var her og optræde i foråret, og bagefter blev jeg spurgt, om jeg ikke ville komme og lave noget i efterårsferien, fortalte han.
En del af trylleskolen gik ud på, at børnene selv lavede rekvisitterne til de forskellige tryllenumre.
Derfor var der godt gang i sakse og tape, og nogle af børnene fik hjælp af medbragte forældre og bedsteforældre.
- Nu skal I huske, at for at blive en god tryllekunstner, så skal man øve sig. Det skal I også gøre, når I kommer hjem, lød de formanende ord fra Lars Udengaard.